Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

Овочевий суп з куркою та вершками

Інгредієнти на 2,5 л води:

  • куряче філе - 400 г
  • картопля - 400 г
  • цвітна капуста чи / і брюсельська - 400 г
  • болгарський перець - 200 г
  • ріпчаста цибуля - 200 г
  • морква - 200 г
  • кукурудза консервована чи свіжа - 1 неповна склянка
  • зелений горошок свіжий або заморожений - 1 неповна склянка
  • вершки 20% - 200 г
  • олія (в мене оливкова) - для смаження
  • зелень (в мене петрушка) - півпучка
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • Приготування овочевого супу з куркою та вершками. 
  • Цибулю почистити і порізати маленькими кубиками.
  • Моркву також почистити і порізати кубиками зі стороною приблизно 1 см.
  • Цвітну капусту розібрати на суцвіття. Якщо використовуєте брюсельську капусту, – залишіть її цілою.
  • Картоплю почистити і порізати кубиками зі стороною приблизно 1,5 см.
  • Куряче філе помити і також порізати невеликими кубиками.
  • Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, порізати маленькими кубиками.
  • В каструлі, де буде варитися суп, розігріти 2-3 ст. л. оливкової олії. Якщо використовується рафінована соняшникова олія, – то до неї ще можна додати 1 ст. л. вершкового масла. В каструлю викласти цибулю з морквою і смажити на середньому вогні, час від часу помішуючи, до ледь золотистого кольору цибулі.
  • Потім додати порізане куряче філе, трошки посолити і тушкувати приблизно 10 хв., періодично помішуючи.
  • Далі до супу додати вершки,  подрібнену зелень петрушки і, за бажанням, 1 лавровий листок. Суп довести до кипіння і через 1-2 хв. відставити з вогню. Овочевий суп з куркою та вершками готовий.
  •