Овочевий суп з куркою та вершками
Інгредієнти на 2,5 л води:
- куряче філе - 400 г
- картопля - 400 г
- цвітна капуста чи / і брюсельська - 400 г
- болгарський перець - 200 г
- ріпчаста цибуля - 200 г
- морква - 200 г
- кукурудза консервована чи свіжа - 1 неповна склянка
- зелений горошок свіжий або заморожений - 1 неповна склянка
- вершки 20% - 200 г
- олія (в мене оливкова) - для смаження
- зелень (в мене петрушка) - півпучка
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
- Приготування овочевого супу з куркою та вершками.
- Цибулю почистити і порізати маленькими кубиками.
- Моркву також почистити і порізати кубиками зі стороною приблизно 1 см.
- Цвітну капусту розібрати на суцвіття. Якщо використовуєте брюсельську капусту, – залишіть її цілою.
- Картоплю почистити і порізати кубиками зі стороною приблизно 1,5 см.
- Куряче філе помити і також порізати невеликими кубиками.
- Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, порізати маленькими кубиками.
- В каструлі, де буде варитися суп, розігріти 2-3 ст. л. оливкової олії. Якщо використовується рафінована соняшникова олія, – то до неї ще можна додати 1 ст. л. вершкового масла. В каструлю викласти цибулю з морквою і смажити на середньому вогні, час від часу помішуючи, до ледь золотистого кольору цибулі.
- Потім додати порізане куряче філе, трошки посолити і тушкувати приблизно 10 хв., періодично помішуючи.
- Далі до супу додати вершки, подрібнену зелень петрушки і, за бажанням, 1 лавровий листок. Суп довести до кипіння і через 1-2 хв. відставити з вогню. Овочевий суп з куркою та вершками готовий.