Пісний борщ з вушками
Інгредієнти для борщу:
- буряк - 600-700 г
- ріпчаста цибуля (велика) - 1 шт.
- грибний бульйон - 3 л.
- оцет або лимонний сік - 2 ст. л. (або за смаком)
- лавровий лист
- сіль, чорний мелений перець
- зелень кропу
Інгредієнти для вушок:
- білі сушені гриби - дві повні жмені
- ріпчаста цибуля (невелика) - 1 шт.
- борошно - 150 г
- яйця - 1 шт.
- вода - 50 г
- сіль, чорний мелений перець
- Приготування пісного борщу з вушками.
- Гриби замочити наніч. Потім залити їх чистою водою і варити до готовності (я варю 1 год.). Після цього грибний бульйон злити і процідити через дрібне сито. На цьому бульйоні будемо варити борщ.
- Готуємо вушка. Цибулю порізати дрібними кубиками.
- Відварені гриби пропустити через м’ясорубку або подрібнити ножем.
- Потім додати гриби, посолити, поперчити і разом з цибулею смажити 3-5 хв. на середньому вогні.
- На стільницю висипати борошно, зробити в ньому невелике заглиблення і розбити туди яйце, додати дрібку солі і злегка перемішати рукою.
- Потім, поступово додаючи воду, замісити тісто. На присипаній борошном стільниці дуже тоненько (приблизно 1-1,5 мм) розкачати тісто. Далі формочкою чи стаканчиком витиснути кружечки діаметром 4 см, або порізати тісто на квадратики зі стороною приблизно 4 см.
- На кружечок викласти трошки грибної начинки, щільно зліпити краї докупи і з’єднати кінці отриманого вареника
- Готуємо борщ. Варений буряк очистити від шкірки і натерти на крупній терці.
- Після цього буряк додати до киплячого грибного бульйону.
- Слідом додати лавровий лист, сіль, чорний мелений перець. Швидко довести до кипіння, на малому вогні поварити ще 3-4 хв. і відставити з вогню.
- Борщ налити в порційні тарілки, викласти вушка і притрусити січеною зеленню кропу.
За бажанням, в кожну тарілку можна витиснути невеликий зубчик часника.
Пісний борщ з вушками готовий.