Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

Пісний борщ з вушками

Інгредієнти для борщу:

  • буряк - 600-700 г
  • ріпчаста цибуля (велика) - 1 шт.
  • грибний бульйон - 3 л.
  • оцет або лимонний сік - 2 ст. л. (або за смаком)
  • лавровий лист
  • сіль, чорний мелений перець
  • зелень кропу

Інгредієнти для вушок:

  • білі сушені гриби - дві повні жмені
  • ріпчаста цибуля (невелика) - 1 шт.
  • борошно - 150 г
  • яйця - 1 шт.
  • вода - 50 г
  • сіль, чорний мелений перець
  • Приготування пісного борщу з вушками.
  • Гриби замочити наніч. Потім залити їх чистою водою і варити до готовності (я варю 1 год.). Після цього грибний бульйон злити і процідити через дрібне сито. На цьому бульйоні будемо варити борщ.
  • Готуємо вушка. Цибулю порізати дрібними кубиками. 
  • Відварені гриби пропустити через м’ясорубку або подрібнити ножем.
  • Потім додати гриби, посолити, поперчити і разом з цибулею смажити 3-5 хв. на середньому вогні.
  • На стільницю висипати борошно, зробити в ньому невелике заглиблення і розбити туди яйце, додати дрібку солі і злегка перемішати рукою.
  • Потім, поступово додаючи воду, замісити тісто. На присипаній борошном стільниці дуже тоненько (приблизно 1-1,5 мм) розкачати тісто. Далі формочкою чи стаканчиком витиснути кружечки діаметром 4 см, або порізати тісто на квадратики зі стороною приблизно 4 см.
  • На кружечок викласти трошки грибної начинки, щільно зліпити краї докупи і з’єднати кінці отриманого вареника 
  • Готуємо борщ. Варений буряк очистити від шкірки і натерти на крупній терці.
  • Після цього буряк додати до киплячого грибного бульйону.
  • Слідом додати лавровий лист, сіль, чорний мелений перець. Швидко довести до кипіння, на малому вогні поварити ще 3-4 хв. і відставити з вогню.
  • Борщ налити в порційні тарілки, викласти вушка і притрусити січеною зеленню кропу.
    За бажанням, в кожну тарілку можна витиснути невеликий зубчик часника.
    Пісний борщ з вушками готовий.