Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

Гратен з червоних ягід з анісовим лікером

Інгредієнти для приготування: Гратен з червоних ягід з анісовим лікером

  • полуниця - 500 г,
  • малина - 125 г,
  • суниця - 125 г,
  • цукор - 1 ст. ложка,
  • сік 1 лайма.
  • Гратен:
  • вершки (33 % жирності) - 80 мл,
  • 8 яєчних жовтків,
  • цукор - 75 г,
  • анісовий лікер - 3-4 ст. ложки,
  • аніс - для оздоблення

Як приготувати Гратен з червоних ягід з анісовим лікером

  1. Полуницю поріжте на 4 частини. Змішайте полуницю, малину і суницю, додайте цукор і сік лайма.

  2. Приготуйте гратен. Вершки збийте до щільної піни. Жовтки розітріть з цукром до білого кольору. До жовтків обережно додайте збиті вершки і лікер, перемішайте.

  3. На дно жаростійких формочок викладіть ягоди. Зверху викладіть гратен.

  4. Випікайте в розігрітій до 150 °С духовці 5-10 хвилин до золотистого кольору.

  5. Гратен подавайте гарячим, прикрасивши анісом.

     За бажанням, анісовий лікер можна замінити будь-яким іншим лікером.