Пшоняна каша з гарбузом
Ще один варіант пшоняної каші – це каша з гарбузом. Смак у каші виходить вельми своєрідний і подобається величезній кількості дітей. Для приготування цієї каші необхідно підготувати наступні інгредієнти:
- 2 столові ложки пшоняної крупи.
- 100 грам м'якоті гарбуза.
- ? склянки води.
- ? склянки молока.
- 2 столові ложки цукрового сиропу.
- 2 столові ложки вершкового масла.
- Сіль за смаком.
Приготування:
М'якоть гарбуза необхідно очистити від насіння, порізати на невеликі кубики і помістити в каструлю. Налийте трохи води – так, щоб вона покривала гарбуз. Варити її необхідно до стану готовності, поки вона не стане м'якою. Після цього гарбуз необхідно протерти через сито, додати в неї цукровий сироп і сіль.
Після цього зваріть пшоняну кашу за вищенаведеним рецептом. Коли вона буде майже готова, змішайте її з гарбузовим пюре і проваріть ще п'ять хвилин. Перед подачею на стіл додайте до каші вершкове масло. До речі кажучи, за таким же рецептом можна приготувати і рисову, і манну крупу.